Vind uw ideale object in het buitenland

Amerika

unsplash_xn4Lc-87_fM.jpg

Algemeen
De Verenigde Staten van Amerika is een federale republiek van Noord-Amerika. Het land bestaat uit 50 staten waarvan 49 op het vaste land en een in de Stille Oceaan. De totale oppervlakte is 9.809.155 km2. Dit betekent dat het 228x zo groot is als Nederland en na Rusland en Canada het derde grootste land ter wereld is.

Klimaat

De Verenigde Staten kent grote klimatologische verschillen. De noordoostelijke staten kennen een wisselvallig, vochtig landklimaat met het gehele jaar door matige neerslag. Naar het noorden toe worden de winters steeds kouder en neemt de hoeveelheid sneeuwval toe. In dit gebied komen in de winters de blizzards voor. Dit zijn zware sneeuw- en ijzelstormen gecombineerd met lage temperaturen. In de zomer kunnen hittegolven ervoor zorgen dat de temperatuur op loopt tot ongeveer 38 graden Celsius. Een enkele keer komen er restanten van tropische wervelstormen of hurricanes voor.

In de noordelijke staten van het middenwesten heerst een landklimaat met hete, korte zomers en lange, strenge winters. ’s Winters valt er niet veel neerslag, meestal in de vorm van sneeuw en komen er blizzards voor. De zuidelijke staten van het middenwesten kent een gematigder weerstype met lange regenachtige zomers en zachte winters.

Rocky Mountains

unsplash_hVnN-kaU1mM.jpg

In de zuidelijke staten lijkt het klimaat sterk op het klimaat van het middenwesten. Echter door de zuidelijke ligging zijn de winters warmer en korter dan in het noorden. In de nazomer wordt deze regio vaak getroffen door hurricanes en tornado’s. De zomer is het natste seizoen met in het oosten een gemiddelde jaarlijkse neerslaghoeveelheid tussen de 1000 en 1250 mm per jaar en in het westen tussen de 350 en 500 mm per jaar.
Vanwege de hoogte in de staten rond de Rocky Mountains zijn er grote verschillen waar te nemen in het klimaat. In de noordelijke staten heerst een veel koeler klimaat met zowel in de zomer als winter een veel langer koud seizoen. In het zuiden valt weinig neerslag en bestaan grote delen van het landschap uit woestijnen en semi- woestijnen.

Californië

unsplash_n0klH2j2dGk.jpg

In het noordwesten van de Verenigde Staten is het klimaat vergelijkbaar met dit van Noordwest- Europa. De kustdistricten hebben de minste verschillen tussen zomer- en winter temperatuur. Sommige berggebieden zijn erg nat met een gemiddelde hoeveelheid neerslag van 2500-3000 mm per jaar.

De staat Californie heeft een klimaat dat lijkt op het mediterrane klimaat, maar kent door de uitgestrektheid grote verschillen. Het klimaat in de noordelijke kusten lijkt nog veel op dat van de noordwestelijke staten. Verder naar het zuiden gaan de temperaturen steeds verder omhoog en wordt de zomer droger. In het zuidoosten lijkt het klimaat op dat van de woestijngebieden.

Alaska

unsplash_GOvJR85eJZs.jpg

In Alaska heerst een poolklimaat of een semi-poolklimaat. Op de bergen ligt altijd sneeuw en de rivieren zijn van september tot eind mei bevroren. De winters zijn lang en streng. Door de lange dagen daglicht kan het in de zomer verassend warm worden. In het gebied valt weinig neerslag en meestal in de vorm van sneeuw. Aan de kust heerst een ander klimaat met meer neerslag, lagere zomertemperaturen en mildere winters. Hawaï heeft een tropisch klimaat. De temperatuur is vrij constant, op zeeniveau ongeveer 23 graden Celsius met een maximum van 30 graden Celsius en een minimum van 11 graden Celsius. De meeste regen valt aan de windkant van de eilanden.

Economie

De Verenigde Staten is het welvarendste land ter wereld. Door de uitgestrektheid, vele mogelijkheden voor landbouw, de aanwezigheid van vrijwel alle belangrijke delfstoffen en een ondernemende en vindingrijke bevolking is het land de machtigste economie ter wereld en neemt ongeveer een kwart van de wereldeconomie voor haar rekening.

Agrarische sector

De landbouwsector draagt nog maar voor 1% bij in het bruto nationaal product van de Verenigde Staten. Het land is al lange tijd de grootste exporteur van landbouwproducten ter wereld. De middelgrote en grote landbouwbedrijven overheersen en voor deze bedrijven zijn mechanisatie en toepassing van de nieuwste landbouwmethoden kenmerkend. Het aantal agrarische bedrijven daalt en op dit moment zijn er nog ongeveer 2,6 miljoen bedrijven. De belangrijkste producten uit de akkerbouwsector zijn: maïs (40% van de wereldproductie), sojabonen (50% van de wereldproductie), tarwe, tabak, katoen, sorghum (25% van de wereldproductie), aardappelen, rijst, haver en suikerbieten. De landbouwsector in de VS wordt sterk gesubsidieerd. In 2002 werd een nieuwe Farm Bill aangenomen, die voorziet in een verdere verhoging van landbouwsubsidies. In de jaren 2004-2006 bedroegen de jaarlijkse subsidies ongeveer 17,9 miljard US dollar.

Klimatologische en fysische geografische omstandigheden

Door de klimatologische en fysische geografische omstandigheden zijn er in het land verschillende landbouwzones. In de noordoostelijke staten en de gebieden rond de Grote Meren wordt vooral zuivel geproduceerd. Ten zuiden van dit gebied worden vooral maïs en sojabonen geteeld. De oostkust kent vooral tuinbouw, fruitteelt en pluimveehouderijen. Aan de kust van Florida en Texas worden citrusvruchten, suikerriet en rijst verbouwd. In het middenwesten van het land wordt vooral graan verbouwd en in Californië groente, fruit en druiven voor wijnproductie. In de veehouderij is de Verenigde Staten ook de grootste producent ter wereld. De sector is vooral gericht op de productie voor de binnenlandse markt. Vooral in de staten Texas, Iowa, Nebraska, Kansas, Missouri, Oklahoma en Wisconsin zijn rundveehouderijen te vinden. In het westen zijn vooral extensieve veehouderijen gevestigd. In het zuiden en westen wordt vooral slachtvee gehouden en in het noorden en noordoosten en bij grote steden melkveehouderijen. De varkenshouderijen zijn vooral te vinden in het noorden en de pluimveebedrijven in Californië, New England, North Carolina en Georgia.

Enkele kenmerken

Makkelijk om een bedrijf te kopen
Waardering en kansen voor ondernemerschap
Infrastructuur is goed
Goedkoop personeel beschikbaar
Voldoende landbouwgrond
Weinig belemmeringen in regelgeving en ondernemerschap