Landen informatie

Landen informatie

AgriTeam International is actief in diverse landen en is u graag van dienst bij het emigratie- en semigratieproces.

Raadpleeg het land van uw keuze voor meer informatie.

Amerika

De Verenigde Staten van Amerika is een federale republiek van Noord-Amerika. Het land bestaat uit 50 staten waarvan 49 op het vaste land en een in de Stille Oceaan. De totale oppervlakte is 9.809.155 km2. Dit betekent dat het 228x zo groot is als Nederland en na Rusland en Canada het derde grootste land ter wereld is.

Brazilië

Brazilië, officieel de Federale Republiek van Brazilië is een land in Zuid-Amerika. Brazilië is met zijn 8,5 miljoen vierkante kilometer het grootste land van Zuid-Amerika, het beslaat bijna de helft van dit continent, en tevens van het zuidelijk halfrond. Het is 240 keer zo groot als Nederland en bovendien het op vier na grootste land ter wereld, alleen Rusland, Canada, de Verenigde Staten en China zijn groter. 

Canada

Canada heeft een totale oppervlakte van 9.958.319 km2 en is hiermee het grootste land op het westelijk halfrond. Het is het tweede grootste land ter wereld en even groot als heel Europa zonder Rusland. In het zuiden grenst het land aan de Verenigde Staten en in het westen aan Alaska. Canada heeft zes verschillende tijdzones met een verschil in tijd van vierenhalf uur tussen oost en west. Canada bestaat uit 13 verschillende staten met alle 13 een verschillend landschap.

Denemarken

Denemarken is een land in Scandinavië, in het noorden van Europa. Denemarken vormt samen met Groenland en de Faeröer het Koninkrijk Denemarken. Het is het meest zuidelijk gelegen land van de Noordse landen en ligt ten zuiden van Noorwegen en ten zuidwesten van Zweden, waarmee het door een brug verbonden is. Ten zuiden van de enige landgrens die het land rijk is, ligt Duitsland. Het land grenst daarnaast aan de Oostzee en Noordzee.

Duitsland

Officieel heet Duitsland “Bondsrepubliek Duitsland”. Het is een federale republiek in Midden- Europa en grenst aan negen landen: Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië en Polen. Sinds de hereniging op 3 oktober 1990 heeft het land een oppervlakte van 356.970 km2 en is daarmee het zesde land van Europa. Duitsland is 8,7 maal zo groot als Nederland.

Portugal

Portugal is met meer dan 10 miljoen inwoners op een oppervlakte van ruim 91.000 km2 een van de dunbevolkte landen in Europa. De meeste Portugezen, ongeveer 4 miljoen, wonen in en rondom de hoofdstad Lissabon of de stad Porto. Alentejo is de streek met het minste aantal inwoners per km2.

Roemenië

Roemenië, is een republiek in Zuidoost-Europa. De totale oppervlakte is 237.500 vierkante kilometer (waarvan 230.340 km2 land, 7160 km2 water) en Roemenië is daarmee bijna zes keer zo groot als Nederland.

Zweden

Het koninkrijk Zweden maakt onderdeel uit van Scandinavië. In het westen en noorden grenst het aan Noorwegen, in het oosten aan Finland en in het zuidwesten middels een brug aan Denemarken. Zweden heeft een oppervlakte van 449.964 km². Hiermee is het qua oppervlakte het op twee na grootste land binnen de Europese Unie.