Internationaal Netwerk

Internationaal Netwerk

unsplash_YISn3M0zJ6k.jpg

Internationaal agrarisch ondernemen kun je niet alleen. Er komen veel dingen tegelijk op je af. Het begint uiteraard met de verkoop van het bedrijf in Nederland, dan wel (bij semigratie) bij de mogelijkheden tot financiering. Tegelijkertijd kijk je al rond in het land van bestemming. Waar is nu dat ene geschikte bedrijf dat voldoet aan alle eisen? Vervolgens moeten de juridische en fiscale hobbels genomen worden die zich voordoen bij het internationaal ondernemen. Vervolgens komen ook nog eens culturele en sociale verschillen aan de orde. Niets werkt zoals thuis. Het duurt dus even voordat je je draai hebt gevonden, terwijl je ondertussen wel een bedrijf moet runnen.

De adviseur van AgriTeam International bewaakt het procesDe adviseur van AgriTeam International weet als geen ander welke uitdagingen je allemaal onderweg tegenkomt. Hij kan niet alleen putten uit eigen ervaring maar heeft ook de beschikking van kennis op diverse terreinen. In zijn netwerk zijn specialisten die thuis zijn in de agrarische sector, die uit de voeten kunnen op het gebied van fiscaliteiten, contracten en bedrijfsvoering. De adviseur van AgriTeam International bewaakt het proces en zorgt ervoor dat de juiste expertise op het goede moment wordt ingezet. De ondernemer kan zich daardoor meteen concentreren op zijn bedrijf en weet dat alle belangrijke randzaken om hem heen geregeld worden.

 

AgriTeam International werkt met lokale agrarische makelaars

AgriTeam International werkt in het buitenland met zorgvuldig geselecteerde lokale agrarische makelaars. Zij weten het best wanneer het juiste bedrijf te koop komt en kennen de lokale spelregels voor de aankoop van een bedrijf. En dat gaat niet altijd zoals wij in Nederland gewend zijn. Daarbij werkt de lokale makelaar altijd in opdracht van de Nederlandse boer. Dat is in het buitenland zeker niet vanzelfsprekend, maar voor AgriTeam International een absolute voorwaarde om de belangen van de cliënt te dienen. Alles is gericht op het verwezenlijken van de met elkaar vastgestelde doelen. Daar komen geen andere belangen tussendoor.