Te koop

Denemarken, Lysemosevej 2, Langå, 5874 Hesselager

Melkveehouderij

Lysemosevej 2, Langå, 5874 Hesselager

Verkoopstatus: Te koop
Vraagprijs: Kr. 35.800.000,-

Goed gerunde Jersey-boerderij met 360 koeien in goede stallen met efficiënte workflows en 130 ha JB6-land.

Goed gerunde Jersey-boerderij met 360 koeien in het oosten van Funen in de gemeente Nyborg. Het bedrijf heeft een totale kadastrale oppervlakte van 130 ha en bestaat uit twee bouwadressen en twee agrarische panden zonder bebouwing.

Lysemosevej 2:

Jersey-eigendom met 360 jaarlingkoeien + fokken in goede stallen met efficiënte workflows en goede mogelijkheden om het aantal koeien uit te breiden door minder fokken. De boerderij is milieutechnisch goedgekeurd voor 480 jaarkoeien + fokken.

De koeien staan ​​in goed gebouwde scharrelstallen uit 2008 met 398 ligboxen met matrassen, een stevige vloer met rubberen bekleding en schrapers en een voertafel aan de zijkanten. Midden in de stal is Strangko melkcentrum 2x20 side-by-side met vaste uitgang ingericht uit 2017. Verzamelplaats met koerijder en mogelijkheid tot automatisch in tweeën delen. afdelingen voor diepe bedden. In het midden van de schuur is een mooie aanbouw gemaakt met een tankruimte, een geïsoleerde berging, een kantoor en goede personeelsvoorzieningen met een lunchroom en kleedkamers.

Goudkoeien in diepstrooiselboxen, kalveren en jonge vaarzen in diepstrooiselboxen en twee stapelbedden voor vaarzen.

Buitenruimtes met vlak silosysteem met drie grote silo's en een halve silo, voerstal met 5 bijvulsilo's en een strostal. 4 stukken. drijfmest tanks.

Het huis is een charmant vakwerkhuis in Funen gebouwd in 1877 met een geregistreerd woonoppervlak van 175 m3 op één niveau. Verder is er een volledig benutte eerste verdieping met toilet, slaapkamer en drie kamers die niet in BBR geregistreerd staan. Van binnen is de woning prachtig gemoderniseerd en oogt deze up-to-date.

Rygårdsvej 24:

Landbouwgrond en oudere bouwsets voor hobbygebruik die worden verhuurd.

De grond:

Bestaat uit een totale kadastrale oppervlakte van 130 ha, waarvan 114,5 ha bouwland, goede en veilige bouwland van typische classificatie JB 6. Daarnaast zijn er ca. 6,7 ha blijvend grasland met EU-hectaresubsidie, deels §3.

De eigendommen worden te koop aangeboden met een hoogwaardige Jersey-kudde met 10.400 kg EKM per jaarschoen en met jaarlijkse levering aan Arla van ca. 3 miljoen.

Grond

Stal 1

Type: Ligboxenstal

Kr. 35.800.000,- Kr. 35.800.000,-