Varkensbedrijf te koop : Reichertsweiler 1, 86609 Donauworth, Duitsland

Varkensbedrijf te koop : Reichertsweiler 1, 86609 Donauworth, Duitsland

te koop aangeboden:

  • ruim opgezet zeugenbedrijf te Beieren Duitsland;
  • ca.  2.300 zeugen / tijdelijk 3.500 zeugen;
  • ca. 03.00.00 ha ondergrond;
  • vraagprijs exclusief veestapel, exclusief voorraad: € 4.500.000,- k.k.

Voor onze opdrachtgever bieden wij u een ruim opgezet, goed onderhouden zeugenbedrijf aan. Het bedrijf is modern ingericht en goed onderhouden. Op de locatie kan men maximaal 2.300 zeugen houden, inclusief de biggen-opfokplaatsen. Voor bepaalde tijd is er een mogelijkheid, middels een satellietbedrijf, om er ca. 3.500 zeugen te houden. De extra biggen-opfokplaatsen zijn hiervoor ook geregeld. 

Verkoper is op zoek naar diegene die serieus varkens wil gaan houden in een varkensarm gebied. Het bedrijf wordt going-concern aangeboden op basis van een vraagprijs, exclusief veestapel en exclusief voorraad. De zeer interessante lopende prijsafspraken zijn over te nemen. In Beieren geldt op het gebied van biggen- en vleesvarkensproductie een beschermde markt. Tevens worden er mogelijkheden aangeboden om de financiële opstart mee te bewerkstelligen, mits partijen zich in een gedegen koopprijs kunnen conformeren.

Locatie

De locatie is vrij gelegen in het district Donau-Ries, ca. 4 km ten westen van de districtstad Donauwörth.  Reichertsweiler ligt in de directe nabijheid van rijkswegen 2 en 16 en is goed aangesloten op de snelwegen A6, A7 en A9.

Bedrijf

Op het terrein van Reichertsweiler zelf worden nu ongeveer 1.800 zeugen gehouden. Om het hoge aantal kraamplaatsen op het bedrijf optimaal te benutten, zijn er ongeveer 1.900 dragende zeugen en gelten (wachtstal) op een satellietbedrijf. Op de te verkopen locatie worden de biggen grootgebracht in de eigen biggen-opfokstal met 11.560 plaatsen en in een nabijgelegen gehuurde stal met ongeveer 4.400 plaatsen. De volledige hokinrichting van deze gehuurde biggenstallen zijn van verkoper. Op termijn zal het satellietbedrijf opgeheven worden. Door de te verkopen locatie in Reichertsweiler optimaal te benutten, zal men met een nieuwe vergunning maximaal naar een ca. 2.300 zeugen, inclusief de 11.560 biggen-opfokplaatsen, kunnen groeien. Voordeel daarbij is dat het bedrijf ruimschoots beschikt over kraamhokken, zodat de aanpassingsinvestering daarmee gering blijft. Het realiseren van deze vergunning is voor de potentiele koper.

Vergunningen

Er is een geldende vergunning aanwezig, afgegeven in 2015 en 2017, opgebouwd uit;

  •  2.686 zeugenplaatsen inclusief opfok, waarvan 795 kraamplaatsen;
  • 11.560 biggenopfokplaatsen.

Op het bedrijf rusten heden geen enkele vorm van handhaving, gerechtelijke procedures of dwangsommen.

Het bedrijf in de rechtsvorm van een GmbH wordt operationeel onafhankelijk beheerd en is commercieel geïntegreerd in een groep van bedrijven, waarvan het op elk moment kan worden gescheiden.

Rendement

Verkoper is bereid om over het gebruik van het satellietbedrijf en de gehuurde biggen-opfokstallen ruimschoots mee te denken. Om de eerste jaren de volle capaciteit van ca. 3.500 zeugen te benutten, alvorens men gaat verbouwen naar een capaciteit van ca. 2.300 zeugen. Randvoorwaarde van dit gebruik zal mede afhangen van het verkoopresultaat van de te koop aangeboden locatie. Tevens zijn er voor bepaalde tijd mogelijkheden om tegemoet te komen aan de financierbaarheid van het geheel.

Aangezien de varkensmarkt in Beieren een beschermde markt is, liggen de rendementen over het algemeen vele malen hoger dan ik welke varkensregio van Europa dan ook. Deze scherpe prijsafspraken zijn eventueel mee over te nemen. Het grote voordeel van het produceren van gezonde biggen in Beieren is dat er in verhouding tot het aantal vleesvarkensplaatsen een tekort is aan biggenproductie.

Status bedrijf

De onderhoudstatus van het bedrijf is perfect te noemen. De laatste jaren hebben alle stallen onderhoud gehad. Tevens is de biggen-opfokstal recent gebouwd. De dieren worden gevoederd middels een WEDA brijvoederinstallatie. De mestopslag is extern bij het bedrijf, met een capaciteit van ca. 12.500m³. Daarmee is de dagverse mest direct over te pompen naar deze opslag. Verder is het complete bedrijf omheind met een degelijk hekwerk. Logistiek gezien vraagt het bedrijf enige aandacht, aangezien het meerdere gebouwen betreft. Het bedrijf is asbestvrij. Ook is er een riante mooie bedrijfswoning aanwezig.

Direct tegen de locatie bevindt zich de locatie van de buurman. Er is ook over en weer “recht van overpad” gevestigd. Tevens wordt op de locatie van de buurman gebruik gemaakt van diverse bedrijfsgebouwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voeropslag. De relatie met de buurman is zeer goed te noemen, en het is aan verkoper ook gelegen om dit zo te houden.

Aanwezig personeel is zeer ervaren en reeds langere tijd op het bedrijf werkzaam. Zij zijn bereid om ook voor een nieuwe eigenaar hun diensten te verrichten. De huidige bedrijfsleider woont en werkt reeds jaren op deze locatie, en is zeer gedreven en vakkundig. Graag zou deze bedrijfsleider samen met nieuwe potentiele koper de kracht van de locatie voort willen zetten.

Het bedrijf voldoet volledig aan de laatste gestelde wettelijke eisen. Zowel op milieu-, dan wel welzijnseisen. Hiermee is het bedrijf klaar voor de toekomst.

Gezien het beschermde varkensarme gebied, met bovengemiddelde rendementen in combinatie met goede mestafzet mogelijkheden en beschikbaarheid grondstoffen, biedt de locatie goed financieel perspectief.

Vrijwaring

De inhoud van alle betrokken documenten,  mede opgesteld door de vertegenwoordigers van LFD Holding GmbH en AgriTeam Makelaardij, zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik als basis voor discussie en voor de situatie met potentiële kopers. Aansprakelijkheid voor de actualiteit, juistheid en volledigheid van de verstrekte informatie is voor de potentiele koper. Deze aansprakelijkheid heeft ook betrekking op verwerking of verspreiding en doorgeven aan derden van deze informatie, in elke vorm dan ook. De potentiele koper heeft een onderzoeksplicht en krijgt hier ook de kans voor.

Voor documenten is een voorafgaande schriftelijke toestemming van de initiatiefnemers vereist. Deze documenten vertegenwoordigen geen koop- of verkoopaanbiedingen, noch verkoopadvertenties.

Grond

Stal 1

Type: