Te koop

Melkveebedrijf bij Swidwin – Polen (noord-west, dichtbij de Duitse grens)

Melkveehouderij

Melkveebedrijf bij Swidwin – Polen (noord-west, dichtbij de Duitse grens)

Verkoopstatus: Te koop

Op ongeveer 120 kilometer van de Duitse grens, in de buurt bij Swidwin, staat dit goedlopend melkveebedrijf in de verkoop. Op deze goed onderhouden locatie worden ruim 1.400 melkkoeien gemolken. De melkkoeien worden gemolken in een 50 stands melkcarrousel (2010) en hebben een productie van ongeveer 35 liter en zijn gehuisvest in drie stallen. De locatie bestaat uit twee nieuwe functionele stallen (van 2014 en 2016) met gezamenlijk 1.150 ligplekken. In drie andere stallen staan de 1.400 stuks jongvee gehuisvest. Daarnaast staat op de locatie een voerschuur (2012) , een jongveestal met stroopslag (2018) en een nieuwe werktuigberging (2021). Melk wordt geleverd aan melkfabrieken in Polen en Duitsland. Men produceert ruim 16 miljoen liter melk. De benodigde vergunningen zijn aanwezig.

Het bedrijf omvat ruim 825 hectare, hiervan 500 hectare rondom de locatie. De overige ongeveer 325 hectare ligt op een afstand ongeveer 15 kilometer. De grondsoort bevat uit zavelgrond (leem) en is zeer goed bewerkbaar (bodempunten 35-55). Het bouwplan bestaat uit gras, luzerne, Mais (afgewisseld met graan en koolzaad). Werkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd, inclusief melktransport. Staat van onderhoud de gebouwen is goed. Machines zijn goed onderhouden. Dit melkveebedrijf heeft ongeveer 30 personeelsleden in dienst. Er is woonruimte aanwezig, eventueel ook woonruimte voor personeel. Op de locatie staat een biogasinstallatie van 2021 met een vermogen van 499 kW. De biogasinstallatie draait op mest en voerresten.

Goed klimaat, ruimte en uitstekende opbrengsten kenmerkt deze streek van Polen. In dit deel van Polen is er sprake van een zeeklimaat. De locatie is vanuit Nederland (via Hamburg, Berlijn, Szczecin) goed bereikbaar.

Dit unieke melkveebedrijf biedt uitstekende ontwikkelings- en uitbreidingsmogelijkheden met de daarbij behorende economische resultaten. Vraagprijs op aanvraag, incl. grond, gebouwen, materiaal, veestapel en woning.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op via telefoonnummer 06-51249177 of via het contactformulier op onze website https://www.boersma-agro.nl/contact/

Grond

Totaal areaal: 825

Stal 1

Type: Ligboxenstal