Te koop

Modern melkgeitenbedrijf met kaasmakerij en boerenwinkel

Intensieve veehouderij

Goed onderhouden geitenbedrijf met een capaciteit van ca. 300 melkgeiten en een volledig ingerichte kaasmakerij met een eigen boerderijwinkel net over de grens in Duitsland ter hoogte van Zwartemeer. Altijd al gedroomd van geiten melken in combinatie met zelf de kaas maken en vermarkten, dan is deze locatie zeker de moeite waard.

Provincie: Zwatemeer
Plaats: Twist
Verkoopstatus: Te koop

Net over de grens bij Zwartemeer ligt dit moderne, goed onderhouden geitenbedrijf / kaasmakerij. Twist is een gemeente in het Duitse Landkreis Emsland in de deelstaat Nedersaksen, de gemeente is onderverdeeld in de kerngebieden (Ortsteilen) en telt in totaal ca. 9.500 inwoners. 

In 2005 heeft de eigenaar een riante, moderne woning gebouwd aan de rand van Hebelermeer. In 2017 de geitenstal met plaats voor ca. 300 melkgeiten en een eigen kaasmakerij te gebouwd. De melk van de geiten kan op het eigen bedrijf verwerkt worden tot verschillende soorten kazen. Tevens is er een boerderijwinkel gerealiseerd waar de kazen verkocht kunnen worden. Aan de voorzijde van de winkel bevindt zich een buitenterras. Vanaf de buitenzijde is de kaasmakerij te bewonderen door grote ramen. De inventaris van de kaasmakerij is nog aanwezig en wordt bij de koop aangeboden net als de geiten en de overige inventaris/voorraden.

In de nabije omgeving is veel toerisme waar de kaas uitermate goed verkocht kan worden aan de winkels, horeca en de vele streekmarkten die georganiseerd worden. De stal beschikt over een belevingsbrug een skybox en een ontvangstruimte. Hierdoor kunnen groepen mensen ontvangen worden voor een excursie. Ook kunnen de ruimtes verhuurd worden voor het organiseren van feesten en partijen.

De riante woning is opgetrokken uit spouwmuren en voorzien van een kap die gedekt is met pannen. De begane grond is volledig voorzien van vloerverwarming. Naast de woning bevindt zich de dubbele garage met carport. De garage is opgetrokken uit gemetselde spouwmuren, voorzien van een betonnen vloer en een bergzolder.

De indeling van de woning is als volgt:

- bijkeuken met technische ruimte

- inbouwkeuken met Miele inbouwapparatuur

- eetkeuken

- trapkast

- woonkamer

- open hal met stenen trap naar eerste verdieping

- gasten toilet

- tussenhal

- slaapkamer/kantoor met eigen badkamer en eigen ingang (geschikt als gastenverblijf)

- verdieping vier royale slaapkamers

- badkamer met ligbad en dubbele wastafels

- geïsoleerde zolder

De stal welke gebouwd is in 2017 bestaat uit 3 potten voor de huisvesting van de geiten, een 2 x 30 DeLaval melkstal, skybox, ontvangstruimte, boerderijwinkel en de kaasmakerij.

Aan de voorzijde bevindt zich overkapping met een oppervlakte van ca. 60 m². Aan de  zijgevel is een uitbouw gesitueerd voor de huisvesting van de opfokgeiten, deze heeft een oppervlakte van ca. 155 m². Op het dak van de stal zijn 40 zonnepanelen geplaatst, in de stal bevindt zich een warmtekrachtkoppeling en een batterij van 12 kW voor de opslag van overtollige energie.

In 2020/2021 is de werktuigenberging gebouwd met een oppervlakte van ca. 320 m². De gevels bestaan uit damwandprofielplaten op een stenen voet, aan de voorzijde open.

Verder staat er op het erf, naast de geitenstal, nog een houten stal waarin 5 paardenboxen gesitueerd zijn. Op het dak zijn damwandprofielplaten geplaatst, de oppervlakte van de stal is ca. 75 m².

De kaveloppervlakte bedraag ca. 5.000 m² inclusief ondergrond woning en bedrijfsgebouwen.

Voor het bedrijf is een vergunning afgegeven voor het houden van 315 melkgeiten.

Het bedrijf is gunstig gelegen ten opzichte van de snelwegen waardoor het een goede ontsluiting heeft. In Twist vindt u een ruim aanbod aan primaire levensbehoeften en overige voorzieningen, o.a. winkels, scholen en sportverenigingen.

Grond

Stal 1

Type: