Te koop

Frisbækvej 14, Nørhoved 8766 Nørre Snede

Melkveehouderij

Biologische landbouw, boerderijwinkel en camping

Provincie: Midden-Jutland
Plaats: Frisbækvej 14, Nørhoved 8766 Nørre Snede
Verkoopstatus: Te koop
Vraagprijs: Op aanvraag

Eigendomstype: Melkveebedrijf (biologisch)

Regio: Midden-Jutland

Grondoppervlakte: 119 hectare

Vraagprijs: 24.000.000 DKK

 

Introductie:

Biologische landbouw met melkvee en boerderijwinkel, omgeven door prachtige natuur dichtbij Hærvejen en dichtbij zowel Gudenåen als Skjern Å. Bij de boerderij hoort een camping met 3 hutten en een 4-persoonsappartement. Zowel hutten als appartementen met eigen keuken en toilet met bad. In totaal 30 plaatsen voor caravans/tenten.
Het bedrijf omvat 119 ha, waarvan ca. 101 ha is bebouwbaar. Het grootste deel wordt geïrrigeerd met 5 irrigatiemachines.
Er zijn 6 waterboringen, waarvan 4 in eigendom en 2 verhuurd. Verplichte analyses worden uitgevoerd op boorgaten die worden gebruikt voor kamperen, veeteelt en huishoudelijke doeleinden.

Landbouw:
De boerderij wordt biologisch gerund met 150 koeien + fok- en vleesvee. De melk wordt geleverd aan Thise Dairy.
Een grote boerderij uit 1972, die voortdurend wordt gerenoveerd en uitgebreid. In 1996 werd er een bovenbouw toegevoegd met een nieuw stalen dak. In het souterrain bevindt zich een appartement, met entree via een eigen deur.
Een melkveestal met 100 "boxen" en een melkstal, beide uit 1996. De melkstal met 14 melkmachines is in 2020 gerenoveerd. Aangrenzend aan de stal bevindt zich een "kalverkeuken", met benodigdheden voor de 14 buitenhutten voor pasgeboren kalveren, evenals de 9 hutten van 4 kalveren.
Voormalige bindstal van 599 m2, nu met dieren in loslopende secties op diepstrooisel.
Nieuwer schuurgebouw met werkplaats, opslagruimte voor boerderijwinkel en camping, en accommodatie voor werknemers. Ook is er voor de kinderen van de camping de mogelijkheid om in het stro te spelen.
Startstal met ruimte voor 40 dieren.
Schuurgebouw van 1080 m2. Hier heeft 80% een stevige bodem en is goedgekeurd voor vee.
Mestcapaciteit van 4250 m3. Diepstrooisel en mest worden opgevangen.

"Het toeristische gedeelte":
De camping met 30 plaatsen, allemaal gelegen in een prachtige natuur in een kindvriendelijke omgeving. Op twee plaatsen zijn douche- en toiletvoorzieningen aanwezig, met in het grootste gebouw een keuken en woonkamer.
3 kampeerhutten met in elke hut ruimte voor 6 personen. Alle hutten hebben een keuken met toilet en bad en zijn geschikt voor gebruik in de winter. De hutten zijn uit 2003, 2005 en 2008.
De oppervlakte is ca. 200 m2. 3 ha met bos, een groter meer met vissen en een hoogveen. In de omgeving loopt een 800 m lang natuurpad.
In het bos zijn 2 schuilplaatsen met elk ruimte voor 4 personen. Vuurplaats met mogelijkheid om te koken.
Grenzend aan het plein staat een feesttent die is goedgekeurd door de brandweer. Er kunnen 80 personen in de tent zitten.

De boerderijwinkel heeft alles voor het dagelijks leven. Melk, vlees en andere dingen van de boerderij kunnen hier worden gekocht.

 

Grond

Totaal areaal: 119

Woning

Woningtype: Woning
Staat van onderhoud: Goed onderhouden

Stal 1

Type: Ligboxenstal

Prijs op aanvraag