Te koop

Herningvej 66, 7800 Skive

Melkveehouderij

Goed lopende melkproductie met 160 melkkoeien en 94 ha gelegen nabij Mogenstrup, ca. 15 kilometer ten zuiden van Skive

Provincie: Midden-Jutland
Plaats: Herningvej 66, 7800 Skive
Verkoopstatus: Te koop
Vraagprijs: Op aanvraag

Eigendomstype: Melkveebedrijf

Regio: Noord-Jutland

Grondoppervlakte: 93 hectare

Vraagprijs: 23.350.000 DKK

 

Introductie:


Het totale bezit onder "Hedelykke" bestaat, naast het hoofdgebouw aan Herningvej 66, uit 2 eigendommen zonder gebouwen. 
 
Van de totale oppervlakte van 94 ha is de grond verdeeld over ca. 81,31 ha bouwland, ca. 3,95 ha natuur en het overige deel als bouwkavel, weg, lijzijde hekwerk, etc. De kwaliteit van het land is overwegend zandgrond (JB 1-2), waar het grootste deel van het land irrigatiemogelijkheden heeft. Er zijn verhuurd ca. 50 ha voor het bedrijf in 2023. 
 
Het land is verdeeld in goede echte percelen in een enigszins verspreid arrondissement in verschillende eenheden, waarbij het verste gebied zich in Bjergby bevindt, ongeveer 50 ha. 4 km. ten zuiden van het pand. Voor het veldwerk is er een redelijk machinepark aanwezig, met de capaciteit om de “lichte” werkzaamheden uit te voeren. 
 
De gehele melkproductie is gecentreerd op Herningvej 66, waar het bedrijf bestaat uit 160 koeien. De stallen wordt continu gebouwd en verbeterd, wat voor het laatst in 2010 is gebeurd met een uitbreiding van de scharrelstal, de bouw van een goede voerstal en het plaatsen van extra vlakke silo's. Het middelpunt is de vrijstaande stal, voorzien van 140 bedden in een gecombineerde melkafdeling. Daarnaast zijn er droogstaande koeien- en jongdierafdelingen, diepstrooisel/opvangvoorzieningen en 6 aparte afkalfboxen. De stal verschijnt met een roostervloer met ronde latten, gordijnwanden en een voertafel in het midden.  
 
Bij de ingang van de stal bevinden zich kantoor/technische voorzieningen die in verbinding staan ​​met de melkafdeling, waar zich 2 LELY A3 Next melkrobots uit 2010. De stal is verbonden met de oorspronkelijke stalgebouwen die het raamwerk vormen voor het boerenerf. Deze gebouwen bevatten een kleine kalverafdeling in enkele boxen en een jongdierstal voor ca. 70 jonge dieren, gerangschikt in de originele bindschuur. Daarnaast zijn er nog 2 jongvee/kalverstallen bestaande uit een voormalige volsleufstal die is verbeterd met bedhekken en rubberen matten en een diepstrooiselstal met 5 diepstrooiselstallen. 
 
Vanuit de stallen is er eenvoudig toegang tot de grote voerschuur uit 2010 van 1.445 m², die voor 1/3 van een vaste vloer lijkt te bestaan ​​en is voorzien van 4 grondstoffensilo's en ruimte voor de opslag van stro, machines etc.  
 
De omliggende vloersilo's zijn rationeel ten opzichte van de productie geplaatst, waar een redelijke hoeveelheid van het geproduceerde ruwvoer kan worden opgeslagen. Op de vlakke silo bevindt zich een machineloods van 280 m², waar tevens de stookruimte van het pand is ingericht. Daarnaast staan ​​er 2 mestsilo’s met een totale inhoud van 3.237 m³.
 
De woonboerderij is gebouwd in 1929 en heeft een woonoppervlakte van 167 m². Er zijn 2 woonkamers, een kantoor, een badkamer, een achtergang en een hal. De eerste verdieping is ingericht met 3 kamers, een slaapkamer en een badkamer. Aan de buitenkant ziet het huis eruit met een rode stenen gevel, een zwart dak uit 2010 en kunststof ramen uit 2008.

Grond

Totaal areaal: 93

Woning

Woningtype: Woning
Staat van onderhoud: Goed onderhouden

Stal 1

Type: Ligboxenstal

Prijs op aanvraag