Te koop

Østergardevej 16, Lyne, 6880 Tarm

Melkveehouderij

Biologisch melkveebedrijf met 120 koeien en 92 ha

Provincie: Zuid Jutland
Plaats: Østergardevej 16, Lyne, 6880 Tarm
Verkoopstatus: Te koop
Vraagprijs: Op aanvraag

Eigendomstype: Melkveebedrijf (biologisch)

Regio: Zuid-Jutland

Grondoppervlakte: 92 hectare

Vraagprijs: 20.500.000 DKK

 

Introductie:

"Højbo" is een harmonieus biologisch melkveebedrijf gelegen bij Lyne in Zuidwest-Jutland. De operatie bestaat uit de melkproductie van 120 hoogproductieve SDM-koeien en biologische landbouw, waar ruwvoer wordt verbouwd van ca. 120 ha incl. huurcontracten.

De operationele gebouwen bestaan ​​uit een goed gebouwde en goed functionerende blikken stal uit 2009. De stal staat in stalen bogen, dichtgemetselde muren met automatische gordijnen. De stal is voorzien van 90 beddenstallen met strooisel en 60 voerstallen. Welzijnsafdeling met afkalfafdeling, diepstrooiselafdeling voor 10 koeien + separatieafdeling. Het voeren gebeurt met een Mullerup slim voerbandsysteem en er wordt gemolken met 2 koeien. De Laval robots uit 2020. Daarnaast is er een administratieve afdeling met kantoor, kantine, toilet etc.
Een door en door goede en goed functionerende stal met rationele workflows en een hoge mate van automatisering.
Daarnaast staat er een voerschuur uit 2009, waar de stationaire voermengwagen staat opgesteld. Daarnaast is er voldoende ruimte voor krachtvoer, gewalst graan, stro en opslag in speciaal ontworpen opslagruimtes.
In de voormalige veestal is deze verbouwd tot jongdierstal met 64 ligplaatsen voor kalveren/vaarzen. Daarnaast is er een diepstrooiselafdeling voor 30 kalveren in 4 afdelingen en is er in een voormalige voerschuur ruimte voor 40 onvruchtbare koeien/drachtige vaarzen.

Mooie boerderij gebouwd in rode baksteen en met een glazen pannendak. De woning heeft een woonoppervlakte van 186 m2 verdeeld over 2 woonlagen. Een licht en vriendelijk huis met een goede inrichting, dat er netjes uitziet en instapklaar is. Aan de boerderij vast zit een dubbele garage die kan worden afgesloten en verwarmd zodat er feesten gehouden kunnen worden.

Er is een totale landoppervlakte van 92,1 ha. Hiervan is 81,3 ha akkerland. Daarnaast ligt er 4,9 ha blijvend gras. Het land is goed afgerond en zeer geschikt voor biologische melkproductie. Al het land kan worden geïrrigeerd vanuit 4 boorgaten met 5 stuks. inclusief Fasterholt besproeiingsmachines.

Inbegrepen is een mooie biologische SDM-fokkudde van 120 koeien en 120 vaarzen met een jaarlijkse opbrengst van 12.500 EKM. De melk wordt afgeleverd bij Arla. De kudde heeft geen pootproblemen en is de hoogst gewaardeerde kudde van Denemarken.
Daarnaast is er een goed machinepark en ruwvoedervoorraad aanwezig.

Een goed en gezond bedrijf waar aandacht is voor sterke dieren, rationele werkprocessen en goede financiën. Een boerderij waar uitbreiding is toegestaan ​​in de omgevingsvergunning.

Grond

Totaal areaal: 92

Stal 1

Type: Ligboxenstal

Prijs op aanvraag