Te koop

Bengt Jons Gård, Askome

Melkveehouderij

Melkveebedrijf met moderne koeienstal incl. robots en zonnepanelen, huisvesting en eersteklas bouwland.

Verkoopstatus: Te koop
Vraagprijs: € 27.000.000,00

Goed beheerd groot melkveebedrijf in volle werking met goede uitbreidingsmogelijkheden gelegen ten noorden van Vessigebro ongeveer 25 km ten noordoosten van Falkenberg.

Bebouwde landbouweenheid met een totale oppervlakte van ongeveer 76 hectare bestaande uit voornamelijk eersteklas bouwland.
Moderne koeienstal in losse stal gebouwd in 2010 met ongeveer 150 melkkoeien plus werving, twee melkrobots, zes silo's en een mestput van 4.000 kubieke meter.

Er zijn milieuvergunningen voor bestaande en uitgebreide veehouderij, bestaande uit 479 diereenheden, wat overeenkomt met ongeveer 350 melkkoeien en 450 jongvee. De stal is gedimensioneerd om te worden omgebouwd naar 300 melkkoeien bij investering in 5 nieuwe melkrobots.

De productiefaciliteit wordt beschouwd als zeer goed geordend, rationeel en gemakkelijk te onderhouden met toegang tot aannemers in de directe omgeving. Irrigatiefaciliteiten voor een deel van het landbouwgebied. Een fotovoltaïsch systeem met zonnepanelen wordt nieuw geïnstalleerd om de elektriciteitskosten op de lange termijn te minimaliseren.

Er is een gevestigde samenwerking met een grote leverancier van voedermaïs (ca. 250 ton droge stof/jaar, wat overeenkomt met ca. 20-25 ha). De opzet is strategisch om het agrarische bedrijf met de best mogelijke bedrijfseconomie te runnen.

Mooi woongebouw (5 kamers) met kelder, mooie tuin en nieuwe riolering.

Jachtrechten. Kustlijn met uitzicht op de rivier de Ätran (ongeveer 1,4 km kustlijn). Het eiland Kungsbacka is inbegrepen in de accommodatie.

Het pand wordt verkocht via open biedingen, startprijs SEK 27,0 miljoen. SEK voor het pand.
Betaling voor bestaande bedrijfsmiddelen zal worden toegevoegd (vee, machines en vee).

Grond

Totaal areaal: 76

Woning

Woningtype: Woning

Stal 1

Type: Ligboxenstal

€ 27.000.000 SEK