Te koop

Varkensbedrijf te koop. Kemphausen 24, Damme, Duitsland

Intensieve veehouderij

Varkensbedrijf te koop. Kemphausen 24, Damme, Duitsland

Verkoopstatus: Te koop

Te koop: Kemphausen 24, Damme, Duitsland

Grootschalig vleesvarkensbedrijf op brij met bijproducten. Ca. 6.741 vleesvarkensplaatsen + restafdeling ca. 95 vleesvarkensplaatsen, gelegen in Damme, West-Duitsland

Aangeboden:
Een mooi functioneel vleesvarkensbedrijf, gelegen in de plaats Damme, in West-Duitsland. Het betreft hier de overname van een bestaand pachtcontract, wat overgenomen dient te worden door de nieuwe pachter. Omdat de goede relatie met de verpachter een belangrijke voorwaarde is om deze in stand te houden door de nieuwe pachter, en daarbij het behouden van de continuïteit van het bedrijf, zijn we op zoek naar de geschikte persoon hiervoor. Het is een bedrijf voor ondernemers die op lange termijn willen ondernemen, en niet voor een jaarlijkse voergeld constructie in de markt zijn. Het pachtcontract loopt dan ook nog ca. 14 jaar.

Mede hierdoor is het een zeer interessant bedrijf voor diegene die met een laagdrempelige investering professioneel varkens wil houden, voor nu en in de toekomst. Ook diegene die hun bedrijfsvoering completer willen maken, biedt de locatie potentie. Denk hierbij aan grotere zeugenhouders die op een gemakkelijke manier hun bedrijf gesloten willen maken. Het bedrijf ligt op ca. 125 km van de Nederlandse grens bij Enschede.

Naast het lopende pachtcontract met een vaste vergoeding per jaar, wordt er een gerealiseerde investering ter overname aangeboden. Deze investering betreft een totale renovatie van het vleesvarkensbedrijf en is toendertijd gedaan door de huidige pachter. Het bedrijf is dan ook grondig aangepakt, wat resulteert in het presteren van bovengemiddelde technische cijfers. De renovatie bestond uit het totaal aanpakken van het ventilatiesysteem (nu is het voergangventilatie) en daarbij het isoleren van de daken. Deels vervangen van de hokinrichting. Betonroosters compleet vervangen. En voor het voeren van de dieren is er een volledig nieuwe Weda restloze brijvoeder installatie geïnstalleerd met grote droogvoeder silo’s en 3 bijprodukten silo’s. Het bedrijf voldoet daarmee dan ook aan de huidige welzijn- en milieuregels.

De verzekering van de opstallen en ondergrond is voor verpachter, de verzekering voor de inventaris en veestapel is voor pachter. Beide verzekeringen zijn voor de functionaliteit ondergebracht bij dezelfde verzekeringsmaatschappij.

Het pachtcontract staat geregistreerd bij de grondkamer van Duitsland.

Bij het bedrijf behoort tevens een degelijke bedrijfswoning (2005 compleet gerenoveerd). De bedrijfswoning wordt nu bewoond door de huidige bedrijfsleider. Deze is bereid om mee over te gaan naar de nieuwe pachter. De bedrijfsleider runt inmiddels al vele jaren het bedrijf. Dit waarborgt bij overname de technische cijfers en daarmee de continuïteit van de te realiseren cash-flow.

Men kan hier spreken van een bedrijf met een goed toekomst perspectief. De mestkosten liggen gemiddeld lager dan in Nederland. Daarbij liggen er ook voor langere tijd mestafzet afspraken. Deze zijn mee over te nemen. 

Kernzaken van de locatie:

  • Lage financiële behoefte voor de opstart;
  • Going concern aangeboden, direct cash-flow te realiseren;
  • Lage jaarlijkse vaste lasten in de vorm van pacht;
  • Lage mestafzetkosten;
  • Goed aanbod bijprodukten;
  • Bovengemiddeld technische prestatie;
  • Ruim opgezet bedrijf;
  • Gemakkelijk aan te passen aan “Tierwohl”;
  • Bedrijfsleider aanwezig;
  • Acceptabele rijafstand van Nederland.

Grond

Stal 1

Type: Varkensstal