Te koop

Landbouwgrond met bedrijfsgebouwen in Aubenton

Tuinbouwbedrijf

Landbouwgrond met bedrijfsgebouwen in Aubenton

Verkoopstatus: Te koop

Dit unieke object in departement Picardië, biedt de mogelijkheid om met een beperkt budget een (landbouw)bedrijf te starten in Frankrijk. Het omvat bedrijfsgebouwen met ruim 15 hectare kalkrijke landbouwgrond (licht glooiend) welke zeer geschikt is voor het telen van fruitbomen en andere cultuurgewassen zoals groenten, granen en voedergewassen. De locatie is bij uitstek geschikt voor het houden van dieren (schapen/geiten), opstarten van een paardenaccommodatie en/of het opstarten van een kleinschalig (bio-)melkveehouderijbedrijf.

De gebouwen zijn in redelijke tot matige staat (twee hoeves) en bieden een panoramisch uitzicht over de velden. Ze zijn nog in oorspronkelijk staat en voorzien van eiken balken. Enig onderhoud is noodzakelijk. Een andere mogelijkheid is om de gebouwen af te breken en op deze kavels een nieuw onderkomen te realiseren. Een groot voordeel hierbij is dat alle nutsvoorzieningen (water, elektra en telefoon) aanwezig zijn.

Op dit moment wordt een deel van de landbouwgrond begraasd door schapen. Het andere deel wordt gebruikt voor het verbouwen van voedergewassen. Door de vruchtbare kwaliteit van de landbouwgronden kunnen goede opbrengsten gerealiseerd worden. Ze zijn vrij van gebruik en direct beschikbaar.

In de nabije omgeving bevinden zich twee natuurparken Mede hierdoor is het zeer interessant om een B&B op te starten op deze locatie. Deze bevindt zich in de buurt van de steden Chimay, Philipville, Bergen en Maubeuge welke beschikken over voldoende voorzieningen en faciliteiten. Het object ligt ca. 10 kilometer van de Belgische grens en vanuit Nederland eenvoudig bereikbaar.

Frankrijk biedt speciale fiscale voorwaarden voor klein (bio-)bedrijven zoals een belastingkrediet. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een omgevingsvergunning aan te vragen. Lokale gemeentes zijn graag bereid om dergelijke (kleinschalige) projecten te steunen.

Vraagprijs € 300.000,-.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op via telefoonnummer: +31 (6) 512 491 77.

Grond

Totaal areaal: 15

Stal 1

Type: Bedrijfsebouwen