Te koop

Compleet renderend melkveebedrijf Duitsland

Melkveehouderij

Compleet renderend melkveebedrijf Duitsland

Verkoopstatus: Te koop

In deelstaat Nedersaksen, voorbij Hannover, staat dit goedlopend melkveebedrijf te koop.Op deze locatie kunnen 800 stuks veeworden gehouden. Verlengde ligboxenstal bevat uit 557 ligplekken, met diepstrooisel. Het overige vee wordt op stro gehouden. Op dit moment staan er 350 stuks melkkoeien en 175 stuks jongvee. Melkproductie bedraagt 9.500 kg melk per koe met 4% vet en 3.56% eiwit. De melk wordt afgeleverd aan Uelzena. De melkkoeien worden gemolken in een 2*25 met sneluitdrijf melkruimte van het merk Boumatic, voorzien van automatische afname en een wachtruimte. De melk wordt opgeslagen in een melktank van 17.000 liter. Warmteterugwinning met een inhoud van 4.000 liter. De woning wordt hiermee verwarmd. Het bedrijf is vrij van IBR, BVD en Para-TBC. De rundveestapel van dit melkveebedrijf bestaat uit Holstein.

De uitgebouwde stal is in goede staat van onderhoud (bouwjaar 2006 en uitbreiding 2012). Erf is verhard. Kuilplaten van 3.300 m2 met kuilwand van 2.50 meter (2019). Mestscheider voor de diepstrooiselbozen. Er staan 37 stuks oude modellen iglo’s en 29 stuks nieuwe iglo’s op het bedrijf. In de stal is een kantoor met douche en wc aanwezig.

Het bedrijf omvat ongeveer 133 hectare landbouwgrond, waarvan circa 18 hectare in eigendom. Van de 133 hectare landbouwgrond is ongeveer 60 hectare in grasland, ongeveer 70 hectare in bouwland (snijmais) en drie hectare ondergrond, erf en bos. Totale pachtgrond bedraagt ongeveer 115 hectare met een gemiddelde huidige pachtprijs van rond de € 400,- per hectare. Goed verkaveling van de percelen. De grondsoort bestaat uit klei-zand (bodempunten tussen 25-45). EU-premies zijn voor de pachter. De opbrengsten van het gewas zijn de afgelopen jaren meer dan voldoende geweest om het vee te kunnen voeden. Ook dit jaar, door de droogte, is er reeds voldoende mais en gras aanwezig. Het voer bestaat uit mais en gras aangevuld met voedingselementen. Loonwerkzaamheden worden vooral uitbesteed. De aanwezige machines zijn goed onderhouden. Er is één vaste medewerker in vast dienst/

Daarnaast is er een prachtige vrijstaande woning van het bouwjaar 2003, op een oppervlakte van circa 1 hectare. Totale woonoppervlakte 178 m2 met overdekt terras en dubbele garage. Royale keuken en woonkamer. Woning heeft vijf slaapkamers en twee badkamers. In de buurt liggen enkele grotere steden met voldoende faciliteiten. De locatie is vanuit Nederland (via Hannover) goed bereikbaar. De benodigde vergunningen zijn aanwezig.

Dit compleet renderend melkveebedrijf biedt uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden met de daarbij behorende economische resultaten.

Vraagprijs op aanvraag, incl. woning, bedrijfsgebouwen, eigendomsgrond, pachtrechten, machines, veestapel en voorraden. Overname van de KG (Kommanditgesellschaft).

Neem voor meer informatie contact met ons op via telefoonnummer 06-51249177 of via info@boersma-agroadvies.nl

Grond

Totaal areaal: 133

Stal 1

Type: Ligboxenstal