Te koop

Manstorp, 268 90 Svalöv, Zweden

Melkveehouderij

Golfbaan in Zuid Zweden, met goede mogelijkheid voor omzetting naar landbouw. Oppervlakte 108 ha eigen grond. Zeer geschikt voor een starter uit Nederland.

Plaats: Svalöv
Verkoopstatus: Te koop
Vraagprijs: € 2.000.000,00

TE KOOP: GOLFBAAN IN ZUID ZWEDEN, MET GOEDE MOGELIJKHEID VOOR OMZETTING NAAR LANDBOUW 

Golfbaan te koop op een prachtige locatie in Zuid Zweden. De totale omvang is 108 hectare, waarvan ook ca. 24 hectare bouwland  (naast de golfbaan gelegen).

Een zeer uitgebreide golfbaan met onder meer een 18-holes wedstrijd baan. Tevens ligt er een Masterplan voor uitbreiding van de golfbaan met overnachtings- en conferentiefaciliteiten.

Ook zijn er goede mogelijkheden om het land om te zetten naar bouwland. Het geheel leent zich ook goed voor veeteelt.

Svalöv Golf Course is gelegen in het zuidelijke deel van Zweden (Skåne), 40 minuten van het centrum van Malmö en 60 minuten van de luchthaven van Kopenhagen.

Kenmerkend voor deze golfbaan is de prachtige ligging met mooie uitzichten over de nabije omgeving, de mooi aangelegde 18-holes baan ontworpen door Tommy Nordström en de aanwezigheid van horeca- en vergaderfaciliteiten. Er ligt een goedgekeurd plan voor ontwikkeling van een resort.

GESCHIKT VOOR AKKERBOUW EN VEETEELT
De golfbaan kan worden doorgezet in de huidige functie, maar er zijn ook goede mogelijkheden voor omzetting van het land naar akkerbouw. Het geheel is ook geschikt voor veeteelt.

DE GOLFBAAN BESTAAT UIT;

  • 18-holes wedstrijd baan
  • 4-holes "Pay & Play" course
  • 3-holes oefenbaan
  • Driving range met 20 matten (waarvan 2 overdekt)
  • 2 putting greens
  • 1 chipping / pitching green
  • Restaurant met een binnen- en buitencapaciteit van 100 / 60 personen
  • 5 kamers voor verhuur (capaciteit tot 12 personen)
  • 2 huisjes voor verhuur (capaciteit tot 8 personen)
  • Camping (capaciteit tot 30 caravans / aanhangwagens)
  • Conferentie faciliteiten
  • Proshop en meerdere kantoorruimtes
  • Garage voor 10 golfkarretjes (buggy's)
  • Kleedkamers (dames en heren)
  • Parkeerplaats voor meer dan 100 auto's
  • Ongeveer 800 vierkante meter bebouwd (clubhuis, kantoren, kamers etc). Er ligt een goedgekeurd plan voor de bouw van 1.200 vierkante meter extra binnen het bestaande golfterrein. Dit zou een eerste fase van vakantielodges kunnen zijn.
  • Bouwland 24,3 hectare (naast de golfbaan)
  • Totale perceelsoppervlakte: 108 hectare

OVER DE GOLFBAAN
De golfbaan is geopend in 1990 en ontworpen door Tommy Nordström, een van Zweden's meest gerespecteerde golfbaan architecten. De 18-holes wedstrijdbaan is aangelegd op 85 hectare en biedt een prachtig uitzicht over het landschap, onder andere richting Lund, Malmö en zelfs Kopenhagen.

Het ontwerp van de 18-holes baan is geïnspireerd door de Scottish heathland courses en biedt een echte, en nog steeds plezierige golfbaan. In de afgelopen jaren zijn extra tees gebouwd en de baan is nu bespeelbaar van 4438 meter tot 6426 meter van de back tees. De baan heeft verschillende hindernissen waaronder 73 bunkers en waterpartijen bij 8 holes.

VERKOOPPRIJS
De vraagprijs voor het golfterrein, zoals hierboven beschreven, is € 2.000.000.

ACHTERGRONDINFORMATIE
Zweden heeft in totaal 478 golfbanen waarvan 67 zich bevinden in het zuidelijke deel van Zweden (Skåne). Skåne heeft 69.704 geregistreerde golfers (Skånes Golfförbund 2014). Binnen een straal van 2 uur zijn er 200.000 geregistreerde golfers. Het golfseizoen met "zomer"greens loopt normaalgesproken van maart tot december. Dit maakt van Skåne een populaire regio voor golfers uit de meer noordelijke delen van Zweden / Noorwegen / Finland.

BUSINESS CASE
Het is mogelijk om het land in en rond de eigenlijke golfbaan te ontwikkelen tot een golfresort op internationale niveau. Het resort zal een breed scala van woningen bieden, zoals vrijstaande familiehuizen, vakantielodges, appartementen, herenhuizen enz. Het plan voorziet ook in de optie om een ​​Golf & Welness Hotel met conferentiefaciliteiten en restaurants te ontwikkelen. Een van unieke kenmerken van het te ontwikkelen Resort is het prachtige uitzicht over de golfbaan en de rustige omgeving.

Het voorlopige Masterplan biedt de mogelijkheid voor het ontwikkelen van 16 hectare, zonder grote veranderingen binnen het bestaande golfbaanterrein (zie afbeelding Masterplan). Ook is het mogelijk om uit te breiden met 30 hectare grond, dat vergt wel enige aanpassing van enkele holes en het aanleggen van nieuwe holes.

De regio Kopenhagen is momenteel een van de snelst groeiende gebieden gelet op de stijgende BNP en de groeiende bevolking. Momenteel wonen er in deze regio 3,9 miljoen mensen. Voor de komende 20 jaar wordt een groei verwacht van 400.000. Relatief gezien zal de oudere bevolking (65+) nog verder stijgen. 

De European Spallation Source (ESS) en Max IV zijn twee internationale onderzoeksfaciliteiten die momenteel gebouwd worden ten noorden van de stad Lund, op 25 minuten afstand van Svalöv Golf Course. De verwachting is dat deze twee organisaties meer dan 25.000 banen zullen creëren en een bevolkingsgroei van 65.000 personen. 

De regionale trein ("Pågatåg") verbindt vanaf 2020 ook het nabijgelegen dorp, Svalöv, met de steden Helsingborg, Lund, Malmö en Copenhagen. Het station verrijst op 2 km afstand van de golfbaan. 

Daarnaast wordt gebouwd aan een tunnel voor treinen en auto's voor het traject tussen Rødby (Denemarken) - Puttgarten
(Duitsland). Hierdoor is het mogelijk om vanuit Hamburg (Duitsland) naar Svalöv te reizen in slechts 3½ uur. De tunnel wordt geopend in 2021.

Ter vergelijk: In 2007 is een golfbaan buiten Örkelljunga, in het noorden van Skåne, uitgebreid met de ontwikkeling van 59 huizen. Alle woningen zijn binnen een paar jaar succesvol verkocht variërend in prijs tussen de € 500.00 en € 800.000. Bijna uitsluitend door Denen.

De gemeente Svalöv heeft schriftelijk steun toegezegd voor de vastgoedontwikkeling in samenspraak met de golfbaan.

Woning:
Woningtype: Clubhuis, restaurant, kantoren en gastenverblijf. Mogelijkheid tot verbouw naar woning, kantoor en gastenverblijf. Totaal is 800 m2 bebouwd. Er is een vergunning voor bebouwing van 2.000 m2. Object zeer geschikt voor bouw eigen ligboxenstal.  

Staat van onderhoud: Goed onderhouden

Gastenverblijf: Ja

Wilt u meer weten over het bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

 

Grond

Totaal areaal: 108 ha
Eigendom: 108 ha
Opmerkingen: Goed verkavelde locatie. Ongeveer 24 hectare ligt iets buiten de huiskavel.

Woning

Woningtype: Vrijstaand
Staat van onderhoud: Goed onderhouden
Gastenverblijf: Ja

€ 2.000.000
Direct contact met de makelaar?

AgriTeam International Leeuwarden
international@agriteam.nl
T: 058 - 284 91 88

Contact opnemen